Počátky značky Fred Perry aneb nemusel to být věneček

Frederick John Perry (18. 5. 1909 – 2. 2. 1995) byl světoznámý tenista, trojnásobný vítěz Wimbledonu a jeden ze zakladatelů populární značky Fred Perry. Tím druhým byl rakouský fotbalista Tibby Wegner. Těmto dvěma se podařilo ve 40. letech zapsat do historie vynálezem potítka, čímž odstartovala jejich proslulá značka Fred Perry.

Logem se stal věneček především zásluhou Tibbyho. Fred chtěl mít v logu dýmku, jelikož byl vášnivým kuřákem. Ovšem Tibby namítal, že značka s tímto logem by nemusela mít velký úspěch u žen, a tak přišel s návrhem vavřínového věnce (v antických dobách znak moci a síly jeho nositele a znak tenisového klubu ve Wimbledonu).

Jejich první polo se objevilo na Wimbledonu v roce 1952. Zaznamenalo okamžitý úspěch a značka si hned našla svou klientelu. Začali ji nosit jak lidé z bohatších vrstev, herci a zpěváci, tak lidé z dělnické třídy. Fred byl původem z dělnické rodiny, čímž si získal sympatie oné třídy. Polo košile jim otevřely dveře do světa módy, ovšem časem se jejich sortiment rozšířil snad na všechny části pánského i dámského oděvu.

Za toto těmto dvěma pánům moc děkujeme a jsme rádi, že můžeme mít ve skříni jejich věnečky!

Více tady: www.fredperry.com/brandbook