Farah: Jeden z nejúspěšnějších výrobců pánských kalhot začínal s košilemi za 35 centů

Rok 1920, El Paso, Texas. Jistý libanonský přistěhovalec jménem Mansour Farah se svou manželkou dostali nápad založit si vlastní značku oblečení. Pojmenovávají ji Farah.

Jejich prvním produktem se stala pracovní košile Chambray, která ve své době stála neuvěřitelných 35 centů!
V letech třicátých se ke košili přidaly i další pracovní oděvy, khaki kalhoty a modré džínsy.
Značce Farah se začíná dařit!
V následujícím desetiletí získává velmi lukrativní zakázky. Krom výroby uniforem pro zásilkové služby i zakázku na výrobu vojenských oděvů pro americkou armádu.

Na počátku 50. let firma zakládá Farah Gold, čímž otáčí svou dosavadní strategii o sto osmdesát stupňů.
Ze značky vyrábějící oblečení hlavně pro dělníky a vojáky se nyní stává značkou luxusního, elegantního a módního oblečení. Díky tomuto kroku značka Farah expandovala do celého světa. Doposud byla k dostání pouze v USA.

A konečně se dostáváme k tomu, proč vás s touto značkou chceme seznámit.

Díky rozšíření prodeje do zbytku světa se Farah stává velice oblíbenou značkou především ve Velké Británii, kde si ji oblíbila hlavně mládež z řad Mods a Rude Boys. Přispěla k tomu i slavná móďácká dvojčata s vytříbeným vkusem Chet a Joe Okonkwo, kterým se značka Farah velice zalíbila.
Snad nejoblíbenějšími produkty byly kalhoty Hopsack Frogmouth, které se stávají jedněmi z nejvíce prodávaných kalhot v Anglii.

Začátek 70. let je pro Farah doopravdy úspěšný.
V roce 1971 otevírají obchod v Londýně na Baron Street a o rok později se Farah stává vedoucím světovým výrobcem pánských kalhot s neuvěřitelnými 30 miliony kusů ročně!

Od té doby si značka zachovává svou exkluzivitu a stále vyrábí krásně jednoduché, elegantní a kvalitní pánské košile, kalhoty, obleky i další věci.
Žádnému správnému Modovi by neměl ve skříni chybět alespoň jeden kousek od této legendy!